Stormloop verwacht voor Billie Eilish op laatste dag Pukkelpop

Stormloop verwacht voor Billie Eilish op laatste dag Pukkelpop

Na een doorregende zaterdag is Pukkelpop ontwaakt voor de laatste dag van het festival. Absolute blikvanger op zondag is de 17-jarige Billie Eilish, voor wie om 15.00 uur al een heuse stormloop naar de Main Stage wordt verwacht. Verder is het uitkijken naar het tweede optreden van The National, vol met 'fan favourites'. De laatste festivaldag werd zondagmiddag afgetrapt door Curtis Alto en FULCO. Veel festivalgangers zullen vooral het optreden van Billie Eilish op de Main Stage met stip aangeduid hebben. De Amerikaanse zangeres stond oorsponkelijk in de Dance Hall geprogrammeerd, maar de organisatie besloot alsnog om haar naar het hoofdpodium te verhuizen.

Billie Eilish - dé muzikale hype van 2019 - is met haar debuutalbum "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" bijzonder populair bij tieners, maar ook een ouder publiek kan haar dromerige electropop met donkere lyrics smaken. Zo heeft Billie Eilish intussen een volledig uitverkochte wereldtour op haar palmares.

De open plaats in de Dance Hall wordt opgevuld door The Opposites, die voor een exclusieve show naar Pukkelpop komen. In 2014 kozen Willem en Big2 van het Nederlandse rapduo voor hun eigen soloprojecten, maar vijf jaar later trakteren ze hun fans opnieuw op hits als "Broodje Bakpao", "Slapeloze Nachten", "Thunder" en "Licht Uit". The Opposites speelden ook in 2013 in de Dance Hall.

The National mag zondag The Marquee afsluiten met hun tweede optreden op deze editie van Pukkelpop. Fans konden hun favoriete songs van de band kiezen op de site van Studio Brussel. The National bestaat in 2019 twintig jaar.

Op het hoofdpodium sluit Twenty One Pilots het festival af. Michael Midnight, Bram Willems en Lefto draaien nog tot 3 uur zondagnacht, waarna de 34ste editie van Pukkelpop erop zit.

bron: Belga