Stoffel Vandoorne dertiende in eerste vrije oefensessie GP Spanje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Stoffel Vandoorne heeft vandaag de dertiende tijd neergezet tijdens de eerste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Spanje, de vijfde manche van het WK Formule 1. De West-Vlaming reed op het Circuit de Catalunya bij Barcelona 24 rondjes in zijn McLaren en klokte een snelste rondje van 1:24.400. De snelste chrono in de eerste vrije sessie kwam op naam van de Brit Lewis Hamilton (Mercedes). Hij liet 1:21.521 optekenen en was daarmee een fractie sneller dan zijn Finse ploegmaat Valtteri Bottas (1:21.550). Ferrari-piloten Kimi Räikkönen (1:22.456) en Sebastian Vettel (1:22.600) reden respectievelijk de derde en vierde tijd.

Vandoornes Spaanse ploeggenoot Fernando Alonso verging het opnieuw minder goed. De ex-wereldkampioen kreeg na enkele meters al met een olielek af te rekenen en kon geen tijd neerzetten. McLaren liet wel al weten dat Alonso later op de dag de tweede vrije oefensessie kan rijden.

Later op de dag, vanaf 14u, staat de tweede vrije oefensessie op het programma, zaterdag de derde (11u) en de kwalificaties (14u). De GP start zondag om 14u.

bron: Belga