Stiptheidsacties douane hernomen op luchthaven

Stiptheidsacties douane hernomen op luchthaven

Vanochtend hebben de douaniers op de luchthaven Brussels Airport sinds 7 uur hun stiptheidsacties hernomen. Ze doorzoeken minutieus alle bagage van ons land inkomende reizigers. Dat leidt volgens de woordvoerster van de luchthaven tot een file van een half uur. Vakbondsman Marc Nijs van de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten reageert negatief op de het voorstel van minister van Financiën Johan van Overtveldt (N-VA) om op korte termijn meer mensen aan te werven en op het voorstel om begin volgende week de administrateur-generaal van de douanediensten te ontmoeten voor overleg. De douaniers voeren vanochtend voor de derde dag op rij een stiptheidsactie om het personeelstekort aan te klagen bij de diensten die personen en goederen controleren.

Over de voorstellen van minister Van Overtveldt om meer mensen aan te werven, zegt de vakbondsman dat dit zal gebeuren in het kader van de brexit en dat dit niets te maken heeft met het personeelstekort op Zaventem. Ook van de voorgestelde ontmoeting met administrateur-generaal van de douane Kristiaan Vanderwaeren begin volgende week verwacht vakbondssecretaris Nijs geen directe oplossing voor het dossier-Zaventem.

Volgens Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport, is de hinder deze morgen te vergelijken met die van gisterenochtend, wat betekent dat de passagiers aan de douane een half uur tijd verliezen. De chaos is minder groot dan op de eerste dag van de acties, woensdag, toen de files aangroeiden van een uur 's morgens tot twee uur in de loop van de dag.

bron: Belga