Stille mars naar plaats van dodelijk ongeval met brommobiel in Sint-Genesius-Rode

Enkele honderden mensen hebben zondag een stille mars gehouden naar de plaats van het dodelijke ongeval met de brommobiel in Sint-Genesius-Rode. Twee meisjes, van 15 en 18 jaar, kwamen zaterdag in het wagentje om het leven na een aanrijding met een terreinwagen. Naar schatting 350 mensen namen deel aan de herdenking in het Vlaams-Brabantse Sint-Genesius-Rode. Familieleden, vrienden, klasgenoten en kennissen van de twee overleden meisjes uit het Waals-Brabantse Lasne stapten in groep naar de plaats van het ongeval op de Waterloosesteenweg. Op die locatie werden bloemen neergelegd. De vader van een van de verongelukte meisjes nam even het woord. "Ze waren op de slechte plaats op het slechte moment. We gaan niemand met de vinger wijzen", zei hij.

De verzekeringsmaatschappij van de verongelukte bestuurster komt niet tussen in de medische onkosten van de twee andere vrouwelijke passagiers, van 16 jaar, uit Sint-Genesius-Rode en Lasne die zware verwondingen opliepen. Een brommobiel biedt maar plaats aan maximaal twee personen. De bestuurster had de twee overlevende meisjes meegenomen in de koffer van de auto.

Het ongeval vond zaterdag even na 1 uur plaats door een plots manoeuvre van de brommobiel. De bestuurster draaide plots naar links om de Lindenlaan in te rijden. Een terreinwagen die uit de tegenovergestelde richting kwam, reed frontaal in op de brommobiel. Het 15-jarige slachtoffer overleed ter plaatse. De 18-jarige bestuurster bezweek zaterdagvoormiddag in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

bron: Belga