Stijlvol aan de schoolpoort

Stijlvol aan de schoolpoort

Little Panama

 

Chique, comfortabel en goed voor het gemoed: dat zijn de drie codewoorden die ontwerpster Lucie Hage in het achterhoofd houdt bij het creëren van haar collecties voor haar eigen label Little Panama. Centraal daarbij staat ook de liefde voor eigen land, want alles wordt van A tot Z op Belgische bodem geproduceerd. Bij Little Panama kun je terecht met kinderen van 1 tot 8 jaar.

Howlin'

 

De ultrazachte truien van het Belgische merk Howlin' ken je wellicht al langer, maar nu lanceert het label ook een kindercollectie. Denk aan sprekende kleuren, speelse motieven en klassieke prints die gedrukt worden op het vertrouwde zijdezachte stofje. Qua leeftijd bedient de collectie zowel kinderen vanaf 6 jaar als pubers tot 16 jaar. De prijzen liggen tussen 125 en 195 euro.

Chat Mechant

 

Rebelse rockers met een hekel aan middelmatigheid neem je best mee naar Chat Mechant. Arts, moeder en ontwerpster Sofi Lemmens gaat steeds haar eigen gang en volgt daarbij steevast haar buikgevoel, wars van de heersende trends. Dat resulteert in grappige dierenprints op zachte stofjes en af en toe een knipoog naar de architectuur, waar ook haar ouderlijke roots liggen.

Six Hugs & Rock-'n-roll

Dit jonge, Belgische merk richt zich op creatieve kiddos met een hoek af. De drijvende kracht achter het merk is Annechien Smolders, die haar inspiratie put uit muziek, streetart en grafisch design. Het label bestaat nog maar sinds 2012, maar heeft intussen al een stevige reputatie opgebouwd met collecties die het perfecte evenwicht vormen tussen schattig en stoer. Je kunt er terecht met koters tot en met 10 jaar.

Loudly

Wie op zoek is naar het recept voor de eeuwige jeugd, moet wellicht eens een kijkje nemen bij het Deense merk Loudly. Het kind staat steevast centraal in de collecties bomvol toffe prints, luchtige stoffen en praktische ontwerpen die het comfort van het kind voorop stellen. Loudly richt zich op baby's vanaf 9 maanden tot kinderen van 11 jaar.

Mare Hotterbeekx