Stichting tegen Kanker zet de Belgen aan tot actie op Wereldkankerdag

Zaterdag 4 februari is Wereldkankerdag. Net als vorig jaar roept Stichting tegen Kanker de Belgen op om een foto of boodschap met de hashtag #SamenTegenKanker te posten op sociale media. Zo wordt iedereen die betrokken is bij de ziekte, van patiënten tot dokters over vrijwilligers, in de schijnwerpers gezet, zo luidt het. Wereldwijd eist de ziekte jaarlijks zo'n 8 miljoen levens, dat is meer dan hiv/aids, tuberculose en malaria samen.

In 2014 werd bij 67.820 Belgen (35.690 mannen, 31.673 vrouwen en 457 kinderen onder de 15 jaar) de diagnose gesteld, een cijfer dat jaar na jaar stijgt. "Toch is er ook goed nieuws: door de medische vooruitgang en de vele inspanningen in de strijd tegen kanker stijgen de overlevingskansen en de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk", klinkt het bij de Stichting.

Op Wereldkankerdag wil Stichting tegen Kanker mensen aanzetten een foto - begeleid van de hashtag #SamenTegenKanker - te posten op sociale media. Zo steken ze een hart onder de riem van niet alleen de patiënten, maar ook hun familie, verplegend personeel, vrijwilligers...

De foto's en berichten die op 4 februari via sociale media worden verspreid, worden verzameld op www.samentegenkanker.be.

bron: Belga