Stichting Prins Laurent verzorgt opnieuw nachtopvang voor daklozen en hun hond

Stichting Prins Laurent verzorgt opnieuw nachtopvang voor daklozen en hun hond

De Stichting Prins Laurent zorgt voor het zesde jaar op rij voor nachtopvang voor daklozen en hun hond. Twee containers bieden plaats aan 16 daklozen en hun hond. De opvang is voorzien in de binnenkoer van opvangcentrum Foyer George Motte in de Ieperlaan in Brussel. Gedurende een drietal maanden kunnen de daklozen en hun hond tijdens de winter rekenen op bedden, sanitair, verwarming en voeding voor zichzelf en hun dieren. Er worden dagelijks 's morgens, 's middags en 's avonds maaltijden voorzien en indien gewenst kan er een dierenarts langskomen voor de dieren.

In de winter van 2015-2016 maakten 14 baasjes en hun honden gebruik van de opvang. Door het succes van de voorbij vijf jaren besloot de Stichting om deze winter opnieuw hulp te bieden aan daklozen en hun hond tijdens de winter 2016-2017.

Prins Laurent zal vermoedelijk begin januari zelf een bezoek brengen aan de opvang.

Vorige winter stonden de containers nog in de Stuiverstraat in de buurt van Brussel-Centraal, maar dit jaar werd vanwege dreigingsniveau 3 beslist een veiliger locatie te zoeken. Die werd gevonden in samenwerking met Foyer George Motte van het Leger des Heils, waar ze nu op de binnenkoer mogen staan.

bron: Belga