Stewardess weigert moslima blikje cola omdat het "een wapen kan zijn"

Stewardess weigert moslima blikje cola omdat het "een wapen kan zijn"

"We zijn niet toegelaten om mensen ongeopende blikjes te geven omdat ze op het vliegtuig als een wapen gebruikt kunnen worden." Dat was het zinnetje dat moslima Tahera Ahmad te horen kreeg van een stewardess tijdens een vlucht van de Amerikaanse maatschappij United Airlines. Ahmad vroeg gewoonweg een simpel blikje cola. Daarop zag de moslima hoe de stewardess aan een andere passagier wel zonder problemen een ongeopend blikje overhandigde. Toen ze opnieuw een blikje vroeg, opende de stewardess prompt het blikje zodat Ahmad het niet 'als wapen' zou kunnen gebruiken.

Wanneer ze haar medepassagiers aansprak op dit 'discriminatoire incident' kreeg ze gescheld over zich heen. Een man zei zelfs: "Jij moslim, je moet je verdomde mond houden!". De vrouw barstte hierop in tranen uit, maar er was niemand die haar kwam helpen, zo verklaarde ze nadien.

Nadien postte ze haar verhaal op Facebook, en dat ging al snel viraal. Op Twitter ontstond een hashtag waarbij mensen verklaarden de vliegtuigmaatschappij te zullen boycotten tot er verontschuldigingen komen. Dat heeft United Airlines ondertussen gedaan, in een gesprek met de vrouw heeft de maatschappij zich uitgebreid geëxcuseerd.