Sterke Dimitrov houdt Goffin uit halve finales

Voor David Goffin (ATP 11) zit de Australian Open erop. In de kwartfinales bleek de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 15) een maatje te groot: 6-3, 6-2 en 6-4.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Goffin kreeg in Melbourne een uitgelezen kans om voor het eerst in zijn carrière de laatste vier te halen op een grandslamtornooi. Net als vorig jaar op Roland Garros bleek dat net iets te hoog gegrepen. Hoewel Dimitrov een paar plaatsen lager staat op de ATP-ranking, verkeert de Bulgaar de laatste weken in bloedvorm.

Tot dusver is hij in 2017 nog ongeslagen en daar kon ook Goffin geen verandering in brengen. Al in de openingsset keek de Luikenaar in een mum van tijd tegen een 0-3 achterstand aan, wat meteen de teneur zette voor de rest van de partij. Na drie sets was de match in de zonovergoten Rod Laver Arena voorbij, al wou Goffin na afloop niet spreken van een teleurstelling.

«Ik ben niet gefrustreerd», klonk het. «Dimitrov was heel solide en heeft me goed lamgelegd. Hij speelde de wedstrijd die nodig was en ik vond geen antwoord op zijn spel. In de match tegen Thiem speelde mijn service een sleutelrol, maar nu heb ik niet goed opgeslagen. Hij miste dan weer amper een return.»

De Belgische nummer één blikt tevreden terug op zijn prestaties in Australië, waar hij voor het eerst de kwartfinales bereikte. «Ik ben tevreden over mijn tornooi», zegt onze landgenoot. «Dit is een goed begin van het seizoen. Het is altijd belangrijk om te starten met een goed resultaat. Ik moet mezelf niet te veel vragen stellen. We gaan blijven werken om vooruitgang te boeken.»

Dankzij zijn sterke prestaties in Melbourne maakt Goffin overigens nog altijd kans om maandag voor het eerst de top tien te halen van de wereldranglijst, en dat als eerste Belgische man ooit.

In de halve finales neemt Dimitrov het op tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 9), die zelf in drie sets (6-4, 7-6 en 6-4) afrekende met de Canadees Milos Raonic (ATP 3). In de andere halve finale staat een Zwitsers onderonsje tussen Roger Federer (ATP 17) en Stan Wawrinka (ATP 4) op het programma.