Stéphane Moreau vindt dat hij "als socialist en niet als CEO" beoordeeld is

Stéphane Moreau vindt dat hij "als socialist en niet als CEO" beoordeeld is

"Ik ben niet behandeld als een economische bestuurder, maar als een socialistische militant." Dat zegt Stéphane Moreau, die op het punt staat om aan de kant te worden geschoven als CEO van Nethys, vandaag in de Sudpresse-kranten. "Als ik geen burgemeester was geweest van Ans, zou er gezegd zijn dat ik een vergoeding kreeg zoals die van andere CEO's van dit soort bedrijven", zei Moreau. "Ze hebben verschillende gebreken gevonden, maar over mijn kwaliteiten als manager is me nooit iets verweten."

Moreau meent dat het Waalse decreet voor deugdelijk bestuur "het niet meer mogelijk maakt om te functioneren in een concurrentieel industrieel milieu". Reden zijn de "administratieve beperkingen die niet meer beheersbaar zijn".

Hij merkt daarbij op dat de Waalse regering wel uitzonderingen op het loonplafond toestond aan drie andere overheidsinstellingen: FN Herstal, Sonaca, Prayon. "Daar is het loonplafond van 266.000 euro, dat ik respecteer, niet van toepassing."

Voor zijn vertrek krijgt Stéphane Moreau ongeveer 500.000 euro schadevergoeding. De vijf bestuurders samen krijgen 2,5 miljoen euro. "Het is een blad dat omgeslagen wordt", zegt Moreau. "Voor iedereen binnen het management is het genoeg geweest."

De algemene vergadering van Nethys duidde vrijdag drie nieuwe bestuurders aan. Het gaat om Jean-Pierre Hansen, Laurent Levaux en Bernard Thiry.

bron: Belga