Steenrijke sjeiks nemen doodleuk de London Underground

Steenrijke sjeiks nemen doodleuk de London Underground

Of je nu miljarden op je bankrekening hebt of niet, de London Underground blijft de eenvoudigste manier om je te verplaatsen in de Engelse hoofdstad. Dat beseft ook sjeik Mohammed bin Rasjid Al Maktoem, de premier van de Verenigde Arabische Emiraten en de emir van Dubai. Hoewel de sjeik volgens Forbes beschikt over een fortuin van ruim 3,6 miljard euro, nam de regeringsleider doodleuk de metro met zijn zoon.

Gezien zowel vader als zoon school liepen in het Verenigd Koninkrijk, is het waarschijnlijk niet de eerste keer dat ze gebruik maken van het iconische openbaarvervoernetwerk. Een filmpje van de sjeik en zijn entourage toont bovendien dat, hoewel het er een steenrijke regeringsleider aan boord is, de meeste Londenaars de man rustig laten doen en alles rustig zijn gangetje gaat.

#Mohammed_bin_Rashid and #Hamdan_bin_Mohammed travel in #LondonUnderground with general public #Dubai #UAE #Royals pic.twitter.com/ffgqXlyplF

— The Gulf Today (@thegulftoday) 18 juli 2016

De selfie die zoon Hamdan bin Mohammed Al Maktoem nam tijdens en deelde op Instagram werd intussen meer dan 155.000 geliket.

From ? #londonunderground ???

Een foto die is geplaatst door Fazza (@faz3) op

Foto EPA / A. Haider