Startavond Dranouter Festival lokt meteen 5.000 bezoekers

Startavond Dranouter Festival lokt meteen 5.000 bezoekers

De openingsavond van het Dranouter Festival heeft meteen 5.000 muziekliefhebbers naar de Westhoek gelokt. Dat zegt de organisatie daags voor de start van het echte festival. Het evenement opende op een ongewone manier met "Grondtonen", een project om de Eerste Wereldoorlog te herdenken. Normaal ontvangt Dranouter Festival op donderdag de campinggangers met enkele swingende DJ-sets, maar dit jaar gingen ze in zee met GoneWest, het culturele herdenkingsprogramma van de provincie West-Vlaanderen rond de Eerste Wereldoorlog. Onder de noemer "Grondtonen" brachten onder meer de folkbands Le Vent Du Nord en De Temps Antan oud en nieuw werk, in het thema van de Eerste Wereldoorlog. Dat heeft meteen 5.000 muziekliefhebbers naar Dranouter gelokt. Het evenement was gratis.

Het werd meteen een goede generale repetitie voor wat komen zal de komende dagen. Wellicht zullen 50.000 muziekliefhebbers, gespreid over vier festivaldagen naar Dranouter gaan voor de 44ste editie van het folkfestival.

De warmte en droogte zal speciale aandacht opeisen. Er werd vandaag al heel wat aandacht geschonken aan preventie en er kan het hele weekend gratis water afgehaald worden aan de Waterbar. Dranouter investeert ook fors om gebruikt water zoveel mogelijk op te vangen en opnieuw te gebruiken.

Morgen staan de eerste optredens om 16 uur geprogrammeerd. Komend weekend passeren onder meer Passenger, Selah Sue, Gogol Bordello, Jake Bugg, Intergalactic Lovers, Angèle en Willem Vermandere op één van de vijf podia. Goran Bregovic sluit zondagavond de 44ste editie af.

bron: Belga