'Star Wars' aangeklaagd voor blessure van Harrison Ford

Tijdens de opnames van 'Star Wars: The Force Awakens' viel een hydraulische deur op de voet van Harrison Ford. De acteur hield een enkelbreuk over aan het ongeluk, maar al bij al was het niets serieus. Het productiebedrijf achter de film heeft nu echter een klacht aan zijn been.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Health and Safety Executive (HSE), een Brits overheidsbedrijf dat instaat voor veiligheid op de werkvloer, legt nu vier aanklachten neer tegen Foodles Production, het productiebedrijf achter de film. Na een onderzoek naar aanleiding van ongeval met Harrison Ford in juni 2014 concludeerde de overheidsinstantie dat veiligheidsregels met de voeten getreden werden.

"Volgens de wet moeten werkgevers stappen nemen om de werknemers te beschermen. Dit geldt evengoed op een filmset", aldus een woordvoerder van HSE.

"Wij dragen de veiligheid van onze cast en crew hoog in het vaandel. We werkten volledig mee aan het onderzoek van HSE naar in ongeluk in 2014 en zijn teleurgesteld met de conclusie", reageerde een woordvoerder van Foodles productie. De zaak komt in mei voor de rechtbank. De opnames voor 'Star Wars: Episode VIII' begonnen eerder deze week en gaan normaal gezien door.