Standard in nauwe schoentjes door verbale agressie van Luyindama

Standard in nauwe schoentjes door verbale agressie van Luyindama

Niet Christian Luyindama maar Standard moet op 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) verschijnen. De club draait zo op voor het wangedrag van Christian Luyindama na de Clasico. De Congolese verdediger kan niet rechtstreeks vervolgd worden omdat hij nu is aangesloten bij de Turkse bond. Daarom worden de Rouches vervolgd wegens het aanzetten tot verbaal geweld. Luyindama was al een speler van Galatasaray toen de aftrap op Sclessin gegeven werd, maar eiste na de match wel een hoofdrol op. De bonkige verdediger jutte de thuissupporters op en riep meermaals "puta Anderlecht" door een megafoon, tot Zinho Vanheusden hem het zwijgen oplegde.

Met zijn actie zette hij aan tot haatdragende spreekkoren en verbale agressie, zo oordeelde de bondsprocureur. Hij vervolgt daarom Standard, dat op vrijdag 15 februari voor de Geschillencommissie Hoger Beroep moet komen. De club riskeert een sanctie, maar de KBVB kan Luyindama niets meer maken.

De politie van Luik stelde wel een proces-verbaal op, wegens een inbreuk op de voetbalwet. De voetbalcel van Binnenlandse Zaken kan Luyindama een boete en een stadionverbod opleggen.

bron: Belga