Staking Aviapartner Brussels Airport - Vakbonden en directie Aviapartner werken naar akkoord toe

door
Belga
Leestijd 1 min.

Na zes dagen van staking lijkt er dan toch een akkoord in de maak tussen de vakbonden en directie van Aviapartner. Sinds dinsdagnamiddag verlopen de gesprekken eindelijk constructief en beide partijen willen het akkoord liefst vannacht nog doen landen. Dinsdag begon om 11 uur een grote solidariteitsactie in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem, waarbij de vakbonden van Aviapartner door vele werknemers van de luchthaven en van andere sectoren gesteund werden. Het was een duidelijk signaal dat de bonden niet zouden plooien.

Om 14 uur werd er opnieuw rond tafel gegaan met de directie en naarmate de avond vorderde, werden de signalen bij beide partijen steeds positiever. "Er komt stilletjes aan witte rook in de schoorsteen", klonk het bij de Aviapartner-directie. Terwijl de vakbonden hun eerste hoop op een akkoord na zes lange dagen omschreven als "een trans-Atlantische vlucht op kruissnelheid".

De kans wordt daarmee steeds groter dat er in de nacht van dinsdag op woensdag nog een akkoord komt. In de loop van woensdag zou de bagageafhandelaar dan zijn diensten kunnen heropstarten.

bron: Belga