#STAGELIFE. Whispering Sons: "We kregen al eens een bdsm-act als voorprogramma"

#STAGELIFE. Whispering Sons: "We kregen al eens een bdsm-act als voorprogramma"

Wat is het beste concert dat jullie ooit gespeeld hebben?

Whispering Sons: «Ongetwijfeld Rock Werchter. Misschien niet per se de beste show die we ooit gespeeld hebben, maar wel die met het fijnste gevoel achteraf, én tijdens. We hadden allemaal enorm veel zenuwen, maar die verdampten eens we op de planken stonden. Op dat vroege uur toch zo'n mensenmassa voor je zien oprijzen was heel speciaal.»

Wat is het minste concert dat jullie ooit gespeeld hebben?

«Dat zal onze legendarische honderdste show geweest zijn. Het feest werd verpest door de geluidsinstallatie die twee maal uitgevallen is, een paar gesprongen snaren, vervelende festivalgangers en nog andere kleine irritaties. We hebben héél lang héél ongemakkelijk op dat podium gestaan. Het eten die dag was wél goed.»

Wat is het slechtste concert dat jullie ooit live gezien hebben?

«Op buitenlandse tournees krijgen we soms vreemde voorprogramma's toegewezen. Zo kregen we eens een bdsm-act aangesmeerd, met trouwjurken, appels en allerhande andere attributen. We herinneren ons niet meer zo helder hoe de muziek klonk...»

Wat missen jullie het meest aan het podiumleven?

«De adrenaline en de kippenvelmomenten. Maar vooral onze entourage en het hartenjagen. Online hartenjagen is toch niet hetzelfde...»

Wat zijn voor jullie de hoofdingrediënten van ‘het ideale concert'?

«De grootste sfeerbreker is slecht geluid op het podium. Als dat goed zit, dan is het sowieso al een fijne show. Als we daarbovenop het publiek enthousiast krijgen en de energie tussen ons en de massa voelbaar is, dan kan de avond niet stuk. En bonuspunten voor pizza na de show.»

Quentin Soenens