Stad Hasselt lanceert festival voor tieners

Stad Hasselt lanceert festival voor tieners

Met meer dan 2.000 evenementen per jaar is de stad Hassselt een ware evenementenstad. De doelgroep 12 tot en met 15-jarigen blijft echter vaak op z'n honger zitten en dus wil het stadsbestuur daar verandering in brengen.

Met het nieuwe festival wil Hasselt tieners tussen 12 en 15 jaar de kans geven om hun eerste festivalervaring op te doen in een veilige omgeving. “'We R Young' moet een veilige en duurzame omgeving zijn waar deze jongeren van muziek kunnen genieten.” Het initiatief zal georganiseerd worden door de dienst evenementen en de jeugddienst van de stad.

Onder meer Regi en Je Broer zullen op woensdag 4 mei tussen 15 en 20 uur op het podium staan in het Kapermolenpark in Hasselt. Aan het lijstje zullen de komende weken nog twee artiesten toegevoegd worden. Daarnaast zullen er ook workshops georganiseerd worden door Muziekodroom en Villa Basta. Tickets kosten 5 euro online, 10 euro aan de kassa. Een drank- of eetbon kost 1,5 euro.

“We verwachten tussen 1.500 en 2.000 tieners”, zeggen de Hasseltse jeugdschepen Valerie Del Re en haar evenementencollega Gerald Corthouts. “Er zal uiteraard speciale aandacht voor de veiligheid zijn. Daarvoor zetten we een vijftigtal mensen in. Bovendien beperken we de toegang tot het terrein echt tot de leeftijdsgroep.”

Foto Belga / D. Waem