Staatsblad al bijna 50.000 pagina's dik

Staatsblad al bijna 50.000 pagina's dik

Er lijkt een nieuwe recordeditie van het Staatsblad in de maak. Het jaar is nog geen honderd dagen oud en er werden al meer dan 49.000 pagina's gepubliceerd. Dat is meer dan de helft van alle pagina's die in 2016 verschenen. "Het is uitzonderlijk dat we zo vroeg op het jaar de 50.000 pagina's bereiken", beaamt Wilfried Verrezen, adviseur van de directie bij het Belgisch Staatsblad.

Het lijdt volgens hem weinig twijfel dat we over het volledige jaar voorbij 100.000 pagina's zullen gaan en het record van 107.270 pagina's uit 2014 minstens zullen benaderen. Maar de huidige dikte zomaar extrapoleren naar het volledige jaar is een brug te ver, voegt hij toe.

Verrezen zag tijdens de eerste drie maanden van het jaar veel dikke Staatsbladen, van meer dan 2.000 pagina's op een dag, de revue passeren. Een aantal teksten die eind vorig jaar niet meer in het Staatsblad raakten, werden begin 2017 gepubliceerd. Voorts werden onder meer veel cao's gepubliceerd en veel Duitse vertalingen van teksten.

Er is ook een impact van de laatste staatshervorming, voegt Verrezen nog toe. Een aantal Europese wetgevingen moesten vroeger alleen door het federale niveau worden gepubliceerd, maar vind je tegenwoordig drie keer terug in het Staatsblad.

Vorig jaar bereikte het Staatsblad een dikte van 92.250 pagina's.

bron: Belga