Staan Rode Duivels vanavond wel of niet tegenover Cristiano Ronaldo?

Staan Rode Duivels vanavond wel of niet tegenover Cristiano Ronaldo?

Vanavond nemen de Rode Duivels het om 20u45 op tegen Portugal. Aangezien het een vriendschappelijke wedstrijd is, staat er niet zoveel op het belang, wat ervoor kan zorgen Cristiano Ronaldo niet veel in actie zal komen. De ster van Real Madrid neemt het dit weekend in de Clasico op tegen de aarstrivaal Barcelona. Het zou dan ook niet vreemd zijn dat hij wat rust zou krijgen van de Portugese bondscoach, al heeft die daar een andere mening over. "De spelers komen naar de nationale ploeg om te spelen, niet om gespaard te worden", aldus Fernando Santos.

De wedstrijd zal hoedanook in een speciale sfeer doorgaan. De veiligheidsmaatregelen in en rond het stadion zijn enorm en er zullen leden van de geheime dienst in burgerkledij tussen het publiek staan. Voor aanvang van de wedstrijd zullen beide teams zij aan zij gaan staan voor de volksliederen. Er zal een minuut stilte gehouden worden, ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen en er zal een speciale boodschap staan op de truitjes van de spelers. Wat die boodschap exact zal zijn, is nog niet bekend.

A Bola, de belangrijkste sportkrant van Portugal, heeft zijn voorpagina in de Belgische driekleur veranderd, met daarin de tekst: "Vandaag zijn wij ook Belgen".

Foto Belga / V. Lefour