Sprookje Herakles eindigt met vierde plaats op Euro Hockey League

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op het Kopje in het Nederlandse Bloemendaal eindigde het sprookje van Royal Herakles. De hockeyers uit Lier werden uit de droom gehaald door HC Rotterdam, dat voor een kleine vijfduizend toeschouwers de derde plaats in de Euro Hockey League (EHL) greep. Tot een minuut voor het einde was er uitzicht op de derde plek voor Herakles. "Toen hadden we kalm moeten blijven", recapituleerde doelman Amaury Timmermans. "In blinde paniek moet een van mijn medespelers ongewild het laatste tikje hebben gegeven." Timmermans viel weinig te verwijten, ook niet bij de strafcorner die Jeroen Hertzberger benutte. "Dat was een klassebal, hoog in de hoek." Herakles moet nog leren rustig te blijven in de 'dying minutes' van een wedstrijd, meent Timmermans.

Als international bevestigde Nico De Kerpel in Bloemendaal zijn positie als sleutelfiguur bij Herakles. De Kerpel had dat zaterdag getoond door zijn doelpunt tegen Kampong en het feit dat hij bij vrijwel elke aanvallende actie betrokken was. "Bijna een uur lang heb ik echt in brons geloofd. Goed gespeeld, al was het niet onze beste wedstrijd. De afloop is super spijtig. We laten ons te veel het spel door de tegenstander opleggen."

Met twee treffers verzorgde Antonio Sanz del Campo een deel de productie van Herakles. "We hadden meer verdiend. Maar dan moet je wel de kansen verzilveren. Rotterdam is natuurlijk echt goed. In een oefenwedstrijd verloren we met 6-2", besloot de Spanjaard.

bron: Belga