Spotify killer blijkt grote flop

Spotify killer blijkt grote flop

Tidal werd een paar weken geleden met veel tamtam gelanceerd tijdens een persconferentie waarbij de grootste sterren als Madonna, Beyoncé, Nicki Minaj en Kanye West aanwezig waren. De muziek streaming dienst is eigendom van een vennootschap gecontroleerd door Jay Z en diverse muzikanten zijn mede-eigenaar van het bedrijf. Niet lang na de grootse aankondiging lanceerde Tidal exclusieve tracks van Rihanna en Beyoncé  samen met beelden van het allereerste tv-optreden van The White Stripes.

Maar ondanks al die beroemdheden suggereren de cijfers dat Tidal geflopt is. Volgens een rapport van BGR stond de app maar een korte tijd in de top 20 iPhone-downloads. Ondertussen staat hij al niet meer in de top 700.

Een deel van de reden voor het falen van Tidal ligt bij de beroemdheden zelf. Website Gawker merkte sarcastisch op dat Usher, Daft Punk en Madonna al jaren in ellendige armoede leven en daarom zeker recht hebben op een eerlijkere deal.

Opmerkelijk is de heropleving van Spotify en Pandora. Tidal werd aanvankelijk beschreven als Spotify killer maar Spotify keerde wel terug in de top 40 iPhone-downloads direct na de lancering van Tidal.

Hoe het Tidal verder zal vergaan, valt moeilijk te voorspellen. De dienst heeft een aantal veranderingen doorgevoerd sinds de lancering en haalde met Peter Tondstad een nieuwe baas binnen.