Spotify haalt half miljard dollar op

Spotify haalt half miljard dollar op

De Zweedse streamingsdienst Spotify heeft voor 526 miljoen dollar aan nieuwe fondsen opgehaald. Daarmee geeft het bedrijf een krachtig signaal aan zijn concurrenten dat het klaar is voor de strijd. Spotify kreeg er begin deze week immers een concurrent van formaat bij: Apple. Met Apple Music lanceerde de Amerikaanse technologiegigant immers zijn eigen muziekdienst en hoopt het voet aan grond te zetten op de muziekstreamingsmarkt waar het Zweedse Spotify heerst.

Maar Spotify blijft dus zeker niet met de pakken zitten. Zo reageerde topman Daniel Ek nog met een laconieke ‘Oh Ok'-tweet op de aankondiging van Apple Music. Maar eerder in april kondigde hij al aan dat er nieuwe inkomsten zullen worden gezocht bij grote internationale investeringsfondsen. Die inzamelsronde werd met ruim een half miljard dollar nu succesvol afgesloten. Het Zweedse bedrijf is nu in totaal ruim 8 miljard dollar waard. Dat is 3 miljard meer dan in september vorig jaar.

Toch zegt deze razendsnelle groei niet alles. Hoewel Spotify meer dan 15 miljoen betalende gebruikers heeft, slaagt het bedrijf er nog steeds niet in om dit om te zetten in positieve winstcijfers. Dat zal er in de toekomst niet eenvoudiger op worden nu naast vaste concurrenten Rdio, Pandora en Tidal ook Apple zijn intrede maakt op de streamingsmarkt