Sports Illustrated pakt opnieuw uit met opvallende bikinifoto's

Sports Illustrated pakt opnieuw uit met opvallende bikinifoto's

De foto's maken deel uit van de reclamebeelden voor het badpakkenmerk Swimsuitsforall, dat uitpakt met drie opvallende modellen om hun goudkleurige bikini aan te prijzen. Alledrie de dames hebben een maatje meer, maar Nicola Griffin valt natuurlijk extra op omwille van haar leeftijd. Met haar 56 lentes is ze het oudste model dat ooit in het magazine is verschenen. Zelf vindt ze dat allemaal relatief. "Ik ben erg vereerd", verklaart ze, "Maar ik beschouw mezelf nog niet als 'oud'. Dat geldt pas voor dames die rond de honderd zijn."

De modellencarrière van Griffin is op z'n zachts gezegd merkwaardig te noemen. Ze werd pas drie jaar geleden ontdekt, toen ze bij een bezoek aan de bank een talentscout tegen het lijf liep. Griffin, die haar grijze haren al jaren niet meer kleurt, werd gevraagd om model te staan voor een shampoomerk. "Ik dacht: waarom niet? Ik was zo bang voor het lege nest-syndroom, maar intussen zijn het mijn dochters die meer moeite hebben om mij te pakken te krijgen dan andersom."

Griffin hoopt om met de foto's andere vrouwen aan te moedigen om hun eigen lichaam te aanvaarden, los van hoe ze eruit zien. "Het is hoog tijd dat vrouwen bevrijd worden van de druk om een bepaalde maat te hebben. Sinds geboorte van mijn tweeling, is mijn buik rond. Ik ben wie ik ben, en dat is absoluut prima", besluit ze.

Sexy knows no age, shape or size @swimsuitsforall #SwimSexy @theashleygraham @philomenakwao

Une photo publiée par Nicola Griffin (@nicolajgriffin) le