Sporting Braga zet Ricardo Sa Pinto (ex-Standard) aan de deur

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Portugese eersteklasser Sporting Braga heeft haar coach Ricardo Sa Pinto ontslagen. De 47-jarige Sa Pinto, die Standard in het seizoen 2017-2018 naar bekerwinst en een tweede plaats in de Jupiler Pro League leidde, betaalt de tol voor de slechte prestaties van Braga in de competitie. Ook zijn assistenten Rui Mota en Guilherme Gomes, die beiden met hem een seizoen bij Standard aan de slag waren, moeten vertrekken. Braga staat na veertien speeldagen pas achtste in de Primeira Liga, met achttien punten na veertien wedstrijden. Sa Pinto en co wonnen zondag in de Portugese Ligabeker nog met 1-4 bij Paços Ferreira. De weken voordien verloor Braga wel drie competitiewedstrijden op rij.

De club uit het noordwesten van Portugal bedankt Sa Pinto in een persbericht "voor zijn toewijding en de uitstekende prestaties in de Europa League". In Europa excelleerde Braga de voorbije maanden immers wel. De roodhemden wonnen groep K met een knappe 14/18. In de zestiende finales ontmoet Braga het Schotse Rangers. Verder kondigt de club aan "een nieuwe trainersstaf te zullen bekendmaken voor het team vrijdag de trainingen hervat".

Voor Sa Pinto was Braga al de tiende club in een trainerscarrière van nauwelijks 7,5 jaar. De Portugees trainde de voorbije jaren achtereenvolgens Sporting Lissabon, Rode Ster Belgrado, OFI Kreta, Atromitos, Belenenses, Al-Fateh, opnieuw Atromitos, Standard en Legia Warschau. Bij die laatste club werd hij in april van dit jaar ontslagen. In juli begon hij aan zijn periode bij Braga.

Braga telt met middenvelders Uche Agbo en Claudemir twee oude bekenden van de Jupiler Pro League in haar rangen. De Nigeriaan wordt momenteel door Braga gehuurd van Standard, de Braziliaan verdedigde twee seizoenen (2015-2017) de kleuren van Club Brugge.

bron: Belga