Sporten op het werk verhoogt concentratie en samenhorigheid

Sporten op het werk verhoogt concentratie en samenhorigheid

Dat sporten tijdens het werk zorgt voor een betere conditie, is logisch en algemeen geweten. Maar wist je ook dat een sportieve break ervoor zorgt dat je na je work-out opnieuw boordevol energie zit en je concentratie weer optimaal is? De uren vliegen voorbij als je gefocust sport en werkt.

Minder stress

Daarnaast is sporten ook een vorm van teambuilding. Je leert elkaar beter kennen tijdens een sportsessie, vooral wanneer die in groep gebeurt. Het eindresultaat? Een betere samenwerking op de werkvloer.

Een collectieve work-out doet ook wonderen voor je stressniveau. Wie in groep sport, verlaagt zijn professionele en andere zorgen sneller dan wie dat alleen doet. Het is trouwens een boost voor je zelfvertrouwen en discipline als je collega's je aanmoedigen tijdens een work-outsessie.

Marten Van Riel - Belga / E. Lalmand

Marten Van Riel

Professioneel triatleet Marten Van Riel weet als geen ander wat de voordelen van sport zijn. Daarom begeleidt hij een unieke work-outsessie op de werkvloer. Op basis van zijn jarenlange ervaring, zal hij groepjes collega's op sleeptouw nemen met de nodige tips en tricks voor een optimale #RedBullAfiterwork.

"Voor mij is samen sporten enorm belangrijk. Het brengt niet alleen een sociaal aspect in het trainen, maar het werkt ook enorm motiverend. Samen sporten met je collega's wekt heel veel emoties op en creëert een intense band van samenhorigheid. Verschillende sporten leren je om samen te werken, door te zetten, elkaar te motiveren en nog veel andere factoren die belangrijk zijn in een team. En dat zowel op als naast de werkvloer.”

Voedingspatroon

Volgens Marten is een gezonde #RedBullAfiterwork voor iedereen haalbaar, ongeacht zijn of haar ervaring met sport. "Uiteraard zullen we de work-out aanpassen aan het niveau en het type sporters dat deelneemt”, belooft hij.

Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd na de work-out, want een gezond voedingspatroon is een cruciaal onderdeel van een fitte levensstijl. Daarom krijgen deelnemers nadien een lekkere maaltijd voorgeschoteld, bereid door voedingsdeskundige Stephanie Scheirlynck.

Deelnemen kan tot en met 30 augustus via redbull.be/afiterwork.