Sporten op een lege maag is niet altijd beter

Sporten op een lege maag is niet altijd beter

Een onderzoek van de universiteit van Surrey heeft uitgewezen dat de hoeveelheid vet die je verbrandt afhankelijk is van het voedsel dat je verorbert voor of na de sportsessie. Om het ingewikkelder te maken, verschilt dit nog eens voor mannen en vrouwen. BBC nam de proef op de som in twee verschillende experimenten, en kon dit bevestigen.

Vrouwen

Vrouwen werken voor hun work-out best nog wat koolhydraten naar binnen. Dames verbranden immers sneller vet dan koolhydraten, waardoor de koolhydraatconsumptie de vetverbranding bij het sporten niet in de weg zit. Wat een absolute no-go is, is na het sporten smullen van een koolhydraatrijke maaltijd. Dan gaan ze die immers wél sneller verbranden dan vet.

Mannen

In tegenstelling tot vrouwen, moeten mannen op hun kin kloppen. Zij verbranden koolhydraten altijd eerder dan vet. Mannen die vet willen verbranden, wachten dus beter met het eten van koolhydraten tot na het sporten. Dan zal het lichaam die gebruiken om de verbruikte koolhydraten in de spieren te vervangen, en wordt vet verbrand voor energie.

Foto Pexels