Spijbelen voor het klimaat - Mars van Youth for Climate kleurt Europees

Spijbelen voor het klimaat - Mars van Youth for Climate kleurt Europees

De spijbelaars van Youth for Climate staan voor een speciale editie van hun wekelijkse klimaatmars. Hun grote inspiratiebron, de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg, zal meestappen met de Belgische jeugd. Daarnaast worden ook verschillende andere Europese delegaties van klimaatjongeren verwacht. De komst van Greta Thunberg naar België zorgt voor enkele wijzigingen in het programma van Spijbelen voor het Klimaat. Het Zweedse klimaatmeisje gaat namelijk om 10.45 uur eerst een speech houden in het Europees Economisch en Sociaal Comité en dat in aanwezigheid van onder meer Jean Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie.

Hierdoor wordt de start van de protestmars van Youth for Climate verlaat naar 13 uur. Dat is anderhalf uur later dan het gebruikelijke startuur. De route blijft ongewijzigd: de klimaatspijbelaars verzamelen nog altijd eerst aan het Noordstation en de Koning Albert II-laan om van daaruit door het hart van de hoofdstad naar het Zuidstation te trekken.

Daar zullen Greta Thunberg en de bezielsters van Youth for Climate Anuna De Wever, Kyra Gantois en Adélaïde Charlier om 17 uur in de Pensioentoren een persconferentie houden.

Youth for Climate brengt al wekenlang duizenden jongeren op de been. Afgelopen donderdag zakten nog 11.000 klimaatspijbelaars naar de hoofdstad af om te betogen voor een betere toekomst en een ambitieuzer klimaatbeleid. Het is afwachten of de komst van Greta Thunberg dat aantal opnieuw de hoogte in stuwt.

bron: Belga