Spice up your life! En overnacht in de originele Spice Girls-bus

Spice up your life! En overnacht in de originele Spice Girls-bus

If you wannabe a Spice Girl, dan moet je je op 22 mei reppen naar de website van Airbnb. Op die dag kan je namelijk een overnachting boeken in de bekende bus waarmee de Spice Girls werden rondgereden door Londen in de 'Spice World'-film. Superfan Suzanne Godley plaatste de gerenoveerde dubbeldekker op Airbnb. Er is plaats voor maximum drie mensen en het interieur is volledig ingericht naar de trends van de jaren 90. In het bijschrift zijn enkele ludieke regels opgesomd waar gasten zich aan moeten houden. Zo zijn huisdieren net als roken niet toegestaan. Een double denim-outfit wordt aangemoedigd en een flinke dosis girl power is cruciaal.

Spice Bus No. 19

De iconische dubbeldekker, gedecoreerd in de Union Jack, zal voor de gelegenheid geparkeerd staan naast het Wembley Park in Market Square in de Britse hoofdstad. De Spice Bus No. 19 werd binnenin volledig heringericht door Godley. Als eerbetoon aan de girlsband, die later deze maand starten met hun reünieconcerten, hangt er in de bus het opschrift "Girl Power" in neon letters. Verder zijn de zetels net zoals het exterieur versierd in de kleuren van de vlag van het Verenigd Koninkrijk. De bovenverdieping bevat een bed, twee discoballen en een mandje met blitse haarbanden die je vroeger kon spotten in het sluike haar van Sporty Spice.

(lees verder onder de foto's)

 

View this post on Instagram

 

#SpiceBus @best_airbnb Can't wait to see you all when you hop on board ? zzzzz

A post shared by The Spice Bus (@thespicebus) on

Droom die werkelijkheid wordt

Volgens Daily Mail waren de Spice Girls een jeugdobsessie van Godley. "Mijn arme ouders moeten destijds toondoof geworden zijn van al mijn optredens als Baby Spice en de film 'Spice World' heb ik zeker honderd keer bekeken", aldus Godley. Het was Godley's baas die de bus kocht, maar zij mocht hem volledig renoveren. "Dat ik deel mocht uitmaken van dit project is een droom die werkelijkheid wordt en ik kan niet wachten tot ik andere Spice Girls-fans ontmoet die op de bus zullen overnachten." Omdat Godley verwacht dat de bus erg in trek zal zijn, heeft ze besloten extra data beschikbaar te maken op 22 mei. Zo wil ze zoveel mogelijk fans de kans geven om een overnachting te boeken.