Special Olympics-atleten dagen sportwereld uit

Special Olympics-atleten dagen sportwereld uit

In navolging van het eerste deel van de Special Olympics-campagne, waarbij Rode Duivel Kevin De Bruyne als atleet met het downsyndroom werd afgebeeld, lanceerde Special Olympics Belgium maandag het tweede luik van die campagne. Daarin worden topsporters als Mousa Dembélé, Pieter Timmers, Yanina Wickmayer, Greg Van Avermaet, Tomas Van Den Spiegel en de broers Borlée uitgedaagd door Special Olympics-atleten voor een 'unified-wedstrijd', oftewel een wedstrijd tegen elkaar. "We willen reguliere atleten en atleten met een verstandelijke beperking samen aan het sporten krijgen in hetzelfde team zodat ze hun trainingen en sportieve ervaringen kunnen delen", legt Zehra Sayin, co-CEO van Special Olympics Belgium uit. "Het principe is simpel: samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschappen aan. Unified spelen haalt het beste uit de atleet naar boven. Leert de ene iets bij over techniek, dan krijgt de andere een lesje in beleving en overgave."

"We hopen dan ook dat we zeer binnenkort voor een paar wedstrijden tussen onze Special Olympics-atleten en de bekende Belgische sporters kunnen gaan supporteren", gaat Sayin verder. "Deze campagne kadert in onze doelstelling om tegen 2020 20.000 Belgische atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen."

Mousa Dembélé deelde de uitdaging van Special Olympiër Christophe alvast op sociale media, waarop Jérôme Efong Nzolo en Kevin De Bruyne spontaan mee op de kar sprongen. Tomas Van Den Spiegel trommelde dan weer enkele Belgian Lions op.

bron: Belga