Spaanse studenten verplicht om duiveluitdrijvingscursus te volgen

Het Colegio Mayor Universitario Barberán y Collán, een onderdeel van de Complutense Universiteit in Madrid, heeft een bijzonder vak aan het curriculum toegevoegd.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Alle 196 studenten, allemaal familieleden van militairen, zijn verplicht om een theologisch congres bij te wonen. Volgens El Diario spitst het seminarie zich toe op het kwaad. José Antonio Fortea Cucurull, priester en expert in demonenleer, zal er spreken over onderwerpen als duiveluitdrijving, bezetenen, de hel en alles rond de duivel.

Het seminarie maakt deel uit van een reeks lezingen, die stuk voor stuk verplicht zijn voor de studenten tenzij ze een geldige reden hebben om afwezig te zijn. Hoewel het onderwerp blijkbaar voor verontwaardiging zorgt bij sommige leerlingen, zou er nog geen officiële klacht zijn ingediend.

Het Colegio Mayor Universitario Barberán y Collán laat enkel familieleden van militairen toe en wordt gefinancierd door het Spaanse ministerie van Defensie. Hoewel het deel uitmaakt van de Complutense Universiteit, hoeft het er zich niet te verantwoorden voor zijn curriculum.

AFP / G. Napolitano