Spaanse jeugdtrainer ontslagen na overdreven overwinning

Een Spaanse jeugdtrainer bij de jongerenploeg van CD Serranos heeft de bons gekregen omdat zijn team een te grote overwinning heeft behaald.
Kevin

Na negentig minuten spelen hadden de preminiemen van CD Serranos maar liefst 25 keer de bal tegen de netten geprikt. De tegenstanders van Benicalap C vervolledigden hun seizoen zo zonder één punt te pakken.

Net vanwege de hoge score is de trainer van Serranos ontslagen. "We moedigen respect voor de tegenstander aan. Nadat we het resultaat zagen, beslisten we dat de manager moest vertrekken", verduidelijkt teammedewerker Pablo Alcaide aan El Pais.

De advocaat van de ontslagen manager beweert dat hij zijn spelertjes had opgedragen om enkel nog druk te zetten op de eigen helft, maar dat Benicalap C bleef aanvallen en enorme ruimtes openliet.

In Spanje heerst de onuitgesproken regel dat de dominante ploeg de voet van het gaspedaal haalt vanaf 10-0. Ook bij het nationale Spaanse elftal valt dat nog te bemerken. Op de vorige editie van de Confederations Cup bleef La Roja ook op 10-0 steken tegen de underdogs van Tahiti.