'Souvenir' van Bavo Defurne sluit 43ste Film Fest Gent af

‘Souvenir', de tweede langspeelfilm van Bavo Defurne, wordt de afsluiter van de 43ste editie van Film Fest Gent. De prent wordt vertoond op 21 oktober, voorafgegaan door de prijsuitreiking, zo meldt de organisatie.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

In 'Souvenir' vertolkt de Franse actrice Isabelle Huppert de rol van Liliane. Onder de artiestennaam Laura was ze ooit een showbizzbelofte en Eurovisiesongzangeres, maar raakt vergeten en komt in een vleeswarenfabriek terecht. Daar ontmoet ze Jean, een tijdelijke werkkracht en 22-jarige boksbelofte, die haar wil overhalen terug te vechten en haar verloren aura te herwinnen.

Bavo Defurne, bekend van ‘Noordzee, Texas', wist voor ‘Souvenir' niet alleen het Franse icoon Huppert te strikken; de rol van Jean wordt vertolkt door Kévin Azaïs, winnaar van de César voor beste belofte voor zijn rol in ‘Les Combattants'. De Vlaamse acteurs zijn Johan Leysen en Jan Hammenecker.

Het 43ste Film Fest Gent loopt van 11 tot en met 21 oktober in Kinepolis Gent, Studio Skoop, Sphinx, Vooruit en KASKcinema.

Foto AlloCiné