Soufiane Bouchikhi loopt alle Fransen naar huis op hun nationaal veldloopkampioenschap

Soufiane Bouchikhi loopt alle Fransen naar huis op hun nationaal veldloopkampioenschap

Soufiane Bouchikhi heeft zondag het Frans veldloopkampioenschap in Vittel gewonnen. Hij kwam als Belg natuurlijk niet in aanmerking voor de nationale titel, maar mocht wel starten omdat hij bij een Franse club (Val D'europe Athletisme) is aangesloten. Frankrijk is de laatste jaren een van de sterkste veldloopnaties, dus het Frans kampioenschap is een wedstrijd van hoog niveau. En toch ging Bouchikhi, veertien dagen geleden ook goed voor de Belgische titel in het Park van Laken, er al voor halfweg vandoor. De Fransen zouden hem nooit meer terugzien. Emmanuel Roudolff-Levisse kon het dichtst in de buurt blijven en kroonde zich tot Frans kampioen. Michael Gras was derde, tweevoudig Europees beloftekampioen veldlopen Jimmy Gressier vierde.

Bouchikhi miste het grootste deel van het winterseizoen door een knieblessure, ontbrak in december op het EK in Tilburg waar Isaac Kimeli zilver won, maar zegevierde wel in de drie wedstrijden waaraan hij in het slot van het seizoen nog kon deelnemen.

Bij de vrouwen liep er in Vittel wel een Française als eerste over de streep: Liv Westphal. Ze haalde het voor de Ethiopische Chaltu Negasa.

bron: Belga