SOS mascné: zo geef je puistjes door je mondmasker geen kans

SOS mascné: zo geef je puistjes door je mondmasker geen kans
Hoewel virologisch interessant, is het een stuk minder goed voor onze huid. Veel mensen hebben last van puisten door mondkapjes te dragen. Met deze tips ben je zo van je mascné verlost.

Puisten die we door mondkapjes krijgen noemen we 'mascné' -  een vlechtwoord van de woorden 'masker' en 'acné'. Puisten op het gezicht zijn heel vervelend, maar met deze tips ben je er zo vanaf.

1. Let op wat je eet!

Wat je eet is ontzettend belangrijk voor je huid! Gezond eten zorgt ervoor dat je huid straalt. Probeer daarom wat vaker naar fruit in plaats van koekjes te grijpen als je zin hebt in een snack.

2. Cleansing

Het is heel belangrijk om je huid goe die reinigen. Zorg ervoor dat je 's ochtends en 's avonds een skincare routine hebt. Dit is noodzakelijk als je regelmatig een mondkapje draagt.

3. Vervang je mondkapje

Vermijd bacteriën en veranderd je mondmasker regelmatig! Vuile mondmaskers houden bacteriën op je huid, waardoor je acné en ontstekingen veroorzaakt. Herbruikbare mondkapjes was je het best elke dag op 60 graden. Werp wegwerpmondkapjes weg nadat je ze gedragen hebt!

4. Water, water, water!

Water is de bron van leven, het is de key tot een mooie huid. Het zuivert de huid en zorgt voor ene snellere celvernieuwing. Drink daarom zeker twee liter water per dag.

5. Ga langs bij een schoonheidsspecialist

Nog steeds last van acné na onze tips? Dan boek je het best een afspraak bij een schoonheidsspecialist. Zij bieden je de juiste producten om een stralende huid te bereiken! Je huid draag je heel je leven mee: draag er goed zorg voor.