Sony loopt blauwtje bij James Bond

Sony loopt blauwtje bij James Bond

Sony was volgens gelekte e-mails bereid om 5 miljoen dollar te investeren in de nieuwe James Bond-film als 007 in de film gebruik zou maken van een smartphone van het bedrijf. Daniel Craig weigerde het aanbod. Volgens geruchten accepteerde de acteur wel een aanbieding van Samsung.

Sony bood 5 miljoen dollar op voorwaarde dat James Bond in Spectre gebruik zou maken van de nieuwe Xperia Z4, maar daar dacht Daniel Craig toch anders over. Andrew Gumpert, hoofd Business Affairs & Administration bij Columbia Pictures, schrijft in een mail dat Samsung ook geïnteresseerd was en een even hoog bod had uitgebracht. Het verschil is dat Samsung ook 50 miljoen dollar wilde uitgeven aan promotionele advertenties en dat bedrag lag bij Sony heel wat lager.

Geld was echter niet de enige reden dat de keuze niet op Sony viel. "Naast de geldfactor was er ook nog een creatieve factor. Sam Mendes, de regisseur van Spectre, wilde niet dat 007 met een Sony-telefoon de wereld zou redden. De gedachte daarachter is dat James Bond alleen gebruik maakt van het allerbeste en in de ogen van Mendes past een smartphone van Sony niet in dat plaatje," schreef Gumpert.

De mail dateert van oktober 2014. Recentere e-mails werden niet gelekt dus het nog onduidelijk of Sony definitief werd afgewezen.

Spectre zal op 6 november in de bioscopen verschijnen.