"Sommige getuigenissen in Mueller-rapport zijn totale bullshit", zegt Trump

"Sommige getuigenissen in Mueller-rapport zijn totale bullshit", zegt Trump

De Amerikaanse president Donald Trump heeft forse kritiek geleverd op enkele "gefabriceerde" getuigenissen in het "dwaze" rapport van speciale aanklager Robert Mueller. Het rapport over mogelijke Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 werd donderdag, in een herziene versie, openbaar gemaakt. "Er worden in het dwaze Mueller-rapport door sommige mensen verklaringen over mij gedaan die gefabriceerd en volledig onwaar zijn", zo schrijft Trump op Twitter. "Sommige verklaringen in het 'rapport' zijn complete bullshit en werden enkel gemaakt om andere personen goed over te laten komen (of mij slecht)."

Trump herhaalt in zijn tweets nogmaals dat hij het onderzoek ziet als een "illegale hoax, die nooit had mogen plaatsvinden".

In het 448 pagina's tellende rapport waar hij 22 maanden aan werkte, bevestigt Mueller het bestaan "van "vele banden" tussen Rusland en campagneleden van Donald Trump. Maar tegelijkertijd wordt gesteld dat er geen bewijzen zijn van inmenging. Er wordt in het rapport ook melding gemaakt van tien "episodes" van mogelijke belemmering van het onderzoek door president Donald Trump, maar Mueller trekt zelf geen conclusie.

Mueller en zijn medewerkers hebben voor het rapport vroegere en huidige medewerkers van de regering-Trump ondervraagd. Sommigen van hen schetsen een weinig flatterend beeld van de president of tonen het Witte Huis als een slecht functionerende instelling.

In het publieke rapport zijn verschillende passages met zwart doorstreept. Volgens het ministerie van Justitie is dat noodzakelijk bij wet om informatie voor een 'grand jury', informatie over het verzamelen van inlichtingen en ander gevoelig materiaal te beschermen.

bron: Belga