Somalische troepen doden 30 islamistische militanten

Somalische troepen doden 30 islamistische militanten

Somalische troepen hebben tijdens een raid 30 islamistische militanten gedood en verschillende voertuigen volgepakt met explosieven vernietigd. Dat gebeurde in de provincie Shabelle, zo bevestigt de regering vandaag. "De militanten waren bezig met een grote operatie, waarbij ook bomauto's ingezet zouden worden, tegen het Somalische volk", zo zegt generaal Ismael Abdimalik Maalin, commandant van de door de VS opgeleide elitetroepen aan de staatsradio, Radio Mogadishu.

De regering wilde niet zeggen of er Amerikaanse drones of troepen betrokken waren bij de raid, die plaatsvond in Boolow Elayo, waar de islamisten van al-Shabaab sterk staan.

Duizenden betogers kwamen gisteren nog op straat in de hoofdstad Mogadishu om een einde te eisen van de bloedige aanslagen, opgeëist door de islamistische terreurorganisatie al-Shabaab. Eerder deze week kostte een truckbom het leven aan meer dan tachtig personen.

Al-Shabaab heeft banden met het internationaal terreurnetwerk van al-Qaida. Het vecht al jaren voor suprematie in de Hoorn van Afrika. De organisatie controleert grote gebieden in het zuiden en het centrum van het Afrikaanse land. Dikwijls valt al-Shabaab veiligheidstroepen en burgers aan.

bron: Belga