Solliciteren bij warm weer? Vijf tips om gênante zweetproblemen te vermijden

Solliciteren bij warm weer?  Vijf tips om gênante zweetproblemen te vermijden

1. Wees op tijd

Dit geldt uiteraard voor alle sollicitatiegesprekken, en niet alleen voor die op warme dagen. Maar wie zich zo'n 10 minuten voor tijd al even aanmeldt bij de receptie, kan zich nog snel even gaan opfrissen in de toiletten. Zorg er daarom voor dat je altijd een deodorant én vochtige doekjes op zak hebt. Vergeet ook niet om je polsen even op te frissen, zodat je bij de begroeting geen klamme handjes hebt.

2. Wees niet te kwistig met parfum en make-up

Vermijd panda-ogen door je make-up tot een minimum te beperken. Ook parfum spray je best op je kledij in plaats van op je huid, omdat je anders het risico loopt dat je het gaat uitzweten.

3. Kies voor luchtige stoffen

Katoen, linnen of een frisse wol zijn pakken comfortabeler dan synthetische stoffen. Een linnen broek voor vrouwen kan, al is het wel aan te raden om op te letten voor kreuken en een doorkijkeffect. Mannen vermijden linnen beter. Wees verder ook voorizchtig met felle kleuren, maar opteer in plaats daarvan voor zachte pasteltinten. Zomers, maar toch professioneel.

4. Laat niet in je kaarten kijken

En dat bedoelen we in dit geval letterlijk. Ga niet solliciteren met spaghettibandjes, maar zorg dat je schouders bedekt zijn. Op het vlak van schoenen is de gouden regel dat ongeveer de helft van de voet bedekt moet zijn. Peeptoes kunnen, mits de nagels netjes gelakt zijn. Sneakers zijn in veel bedrijven dan weer not done, dus ook die laat je best thuis.

5. Bedek zichtbaar zweet onder een laagje humor

Wanneer jij oververhit geraakt, is de kans groot dat ook je omgeving het bovengemiddeld warm heeft. Wees niet bang om zichtbare zweetplekken met een kwinkslag te benoemen, of om te vragen of er eventueel een raam open mag.