Soldier's heart: "Als Laurens zenuwachtig is, wil hij altijd aan mijn borsten komen"

Dankzij De Nieuwe Lichting werd de Belgische band Soldier's Heart in 2013 bekend bij het grote publiek. Tussen die doorbraak en hun eerste plaat nam de groep uitgebreid de tijd om tal van internationale podia te bestormen, vaak in het kielzog van Balthazar. Eind deze week ligt hun eerste worp ‘Night by Night' in de rekken en die belooft ons te introduceren in de psychedelische dreampop.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Drie van de vijf bandleden zijn naar Huis 23 afgezakt om te vertellen over hun geesteskind. Zangeres Sylvie Kreusch, drummer Benjamin Cools en basgitarist Laurens Mariën hangen ontspannen in hun zetels en rakelen met plezier herinneringen op aan the making of.

Welke moeilijkheden ondervonden jullie bij het maken van het album?

Laurens Mariën: «Het grootste probleem is keuzes maken. Je bent met vijf mensen, dat zijn vijf meningen. Eigenlijk zes, want de producer heeft ook een mening. Het was een hele evenwichtsoefening om alle neuzen in één richting te krijgen. Ik denk bijvoorbeeld aan één nummer dat we met claps (het geluid van een handklap, nvdr) hebben opgenomen. Sylvie haat dat geluid. Maar zowel de producer als ikzelf wilden dat geluid wel graag op de plaat. En zo ben je al snel een halve dag bezig met discussiëren. »

Jullie zeiden dat jullie vroeger heel zenuwachtig waren. Hoe is dat nu?

Sylvie: «Nu zijn we opnieuw zo zenuwachtig omdat we van nul moeten beginnen.»

Laurens: «Inderdaad, want we moeten de plaat helemaal vertalen naar live shows.»

Benjamin: «Ja, want live spelen is anders dan in ‘t repetitiekot. En de shows worden ook altijd maar langer, dus je kan daar niet helemaal aan wennen omdat de shows nooit hetzelfde zijn.»

Sylvie: «Maar ik denk dat wanneer de bal terug aan het rollen is, we relaxter kunnen worden.»

Laurens: «Maar vlak voor de show ben ik altijd wel zenuwachtig.»

Sylvie: «Dan wil hij altijd aan mijn borsten komen. Als hij zenuwachtig is, wordt hij touchy. (lacht)»

Hoe gaan jullie de release van jullie plaat vieren?

Laurens: «We hebben een Griekse orgie gepland. (lacht)»

Sylvie: «Het feest zal gewoon bestaan uit de optredens. We hebben het zo druk dat we geen tijd hebben om het te vieren. Alles gaat zo snel.»

Benjamin: «Ja, wij zijn eigenlijk echt saaie mensen. Maar we hebben wel wilde plannen voor de release show. Ik wilde jelly shots (blubberpudinkjes, nvdr) maken met drank in. En verder staan er frietjes met zoete aardappelen op het menu. Al weet ik niet of iedereen daar fan van is. »

Annemie Vermeulen

‘Night By Night' komt vrijdag uit bij Universal. Soldier's Heart speelt op 29/04 in de AB.