Sofie Lemaire: "Lezen is de perfecte combinatie van ontspanning en inspiratie"

Sofie Lemaire: "Lezen is de perfecte combinatie van ontspanning en inspiratie"

"Ik lees erg graag. Het is de perfecte combinatie van ontspannen én geïnspireerd worden. Ik kan enorm genieten van het verdwijnen in een verhaal, maar ook van goed geschreven zinnen en van welbepaalde goedgekozen woorden."

"Soms overspoelt het werk mijn agenda en lees ik wekenlang niets, terwijl ik andere momenten het ene boek na het andere verslind. Sinds ik een zoontje heb, is het sowieso moeilijk geworden. Ik spaar nu mijn boeken op voor vakantieperiodes en probeer er dan zo veel mogelijk door te jassen."

De plezante textuur van papier

"Ik trip een beetje op de vormgeving van een boek. Boeken met het (voor mij) juiste formaat, een plezante textuur van het papier en een evenwichtige lay-out hebben sowieso een streepje voor. Verder betrap ik mezelf erop dat ik vaak op zoek ga naar referenties van ‘de betere kranten' op de achterflap."

"Ik heb erg genoten van Hertmans' ‘Oorlog en Terpentijn' en dus ben ik benieuwd naar zijn moderne versie van Antigone van Sophocles. Het is geschreven voor theater, dus het kan niet anders dan een directe, persoonlijke vertelling worden. Ik verwacht er héél veel van."