Socialistische vakbond begint maandag aan acties in provincie Luik

Socialistische vakbond begint maandag aan acties in provincie Luik

De Luikse afdeling van de Franstalige socialistische overheidsbond zal komende maandag de beurtelingse stakingen van CGSP op gang schieten. De vakbond heeft vanavond een beslissing genomen over de komende acties in de provincie Luik. Volgens de vakbond zullen alle openbare diensten betrokken worden bij de syndicale acties. Zo zullen onder meer de gemeentelijke diensten, de OCMW's, de intercommunales, de politie en de arbeidsbemiddelingsdienst Forem deelnemen aan de stakingen die in de hele provincie Luik zullen plaatsvinden.

"Komende maandag kunnen stakingsposten, werkonderbrekingen en meer symbolische acties de verschillende openbare diensten in Luik verstoren. Er is ook al een federale staking bij bpost vastgelegd. Het is niet uitgesloten dat er ook na 13 juni nog hinder zal zijn, want alle acties blijven gedekt door een stakingsaanzegging van onbepaalde duur die op 22 februari 2016 werd ingediend", klinkt het.

Een overzicht van de verschillende acties bij de openbare diensten in de provincie, kan evenwel niet worden gegeven. "Om organisatorische redenen zal ik geen precieze details over de acties geven", zegt Joël Thône, regionaal secretaris van CGSP in Luik.

Na de Luikse acties van 13 juni, zal CGP op dinsdag 14 juni ook stakingen organiseren bij de overheidsdiensten in de provincie Luxemburg. Op woensdag 15 juni komen Namen en Waals-Brabant aan de beurt, gevolgd door Henegouwen op 20 juni.

bron: Belga