Sociaal-economische status bepaalt voorkeur van borstomvang

Sociaal-economische status bepaalt voorkeur van borstomvang

Twee psychologen hebben ontdekt dat de sociaal-economische status van de man invloed heeft op zijn voorkeur voor de vrouwelijke borstomvang. Onderzoekers Viren Swami en Martin Tovée ondervroegen 266 mannen over hun sociaal-economische positie en hun voorkeur op vlak van borsten.

De deelnemers beoefenen verschillende beroepen en hebben dus een verschillend inkomen. Die factoren lijken te bepalen of ze al dan niet van een grote boezem houden. Volgens de twee onderzoekers geven mannen met een lagere opleiding en een lager inkomen de voorkeur aan een goedgevulde boezem. Mannen met een hogere sociaal-economische status voelen zich doorgaans meer aangetrokken tot vrouwen met kleinere borsten, besluiten de onderzoekers.

Honger

In een bijkomend onderzoek peilden de twee psychologen naar het verband tussen honger en de voorkeur voor de borstomtrek. Ze onderzochten studenten die ingedeeld werden in twee groepen. In de ene groep zaten de studenten die net gegeten hadden, in de andere groep zaten de hongerige studenten. De resultaten tonen dat de hongerige studenten, in tegenstelling tot de andere groep, de voorkeur geven aan een grote borstomvang.