Sniper Ghost Warrior 3: Doelwit gemist

Sniper Ghost Warrior 3: Doelwit gemist

In februari vielen we als een blok voor Sniper Elite 4 en zijn Italiaanse avontuur in de jaren 40. Drie maanden later haalt ook Sniper Ghost Warrior 3 zijn scherpschuttersgeweer weer vanonder het stof. Net als de vorige afleveringen is deze game ontwikkeld door de Poolse studio CI Games (vroeger City Interactive). Je speelt een Amerikaanse sluipschutter die moet infiltreren in het noorden van Georgië. Op je eentje moet je het opnemen tegen een heleboel Russische vijanden en intussen ook de bevolking helpen. Dat alles in een grijze, kletsnatte open wereld.

Vol bugs en domme vijanden

Maar al van bij de eerste minuten stelt Sniper Ghost Warrior 3 teleur. De laadtijd is zo lang dat je gerust een tas koffie kunt gaan drinken terwijl je wacht. En het eerste filmpje toont al meteen de grafische limieten van de game. Het ziet er niet echt mooi uit, zit boordevol bugs en de vijanden zijn niet van de allerslimsten.

De open wereld is oninteressant en vrij doods. Uiteindelijk spring je gewoon in je jeep om je zo snel mogelijk te verplaatsen. Vooral omdat je altijd terug moet naar het basiskamp om je missies voor te bereiden en munitie te gaan halen. Maar een complete ramp is het nu ook weer niet. Als je wat doorbijt, ontdek je een moeilijke, veeleisende game die bij momenten zelfs spannend is. Het probleem is dat er anno 2017 veel leukere en betere alternatieven zijn.

(tw)