Sneller inslapen met nieuwe iOS-update

Sneller inslapen met nieuwe iOS-update

De volgende update van iOS 9.3 presenteert ondanks zijn nummer meer dan een schoongemaakte versie waarin enkel bugs worden weggewerkt. In de preview van het geüpdatete besturingssysteem die Apple online heeft gezet, worden enkele nieuwe functies voorgesteld.

Betere nachtrust

Zo krijgt iOS 9.3 een nachtmodus, die de kleuren op het scherm van je iPhone of iPad 's avonds minder blauw maakt omdat die je wakker houden. Dankzij Night Shift schakelt je iPhone of iPad over op een ander kleurprofiel zodra het avond wordt. Apple gebruikt daarvoor lichtsensoren en raadpleegt de tijdzone waarin je je bevindt. Met die nieuwe functie biedt het technologiebedrijf een alternatief aan voor de app f.lux, die op iOS niet beschikbaar is door belemmeringen van Apple.

Beveiligde aantekeningen

De Notities-app wordt bovendien een tikkeltje veiliger. Je kunt de app in iOS 9.3 vergrendelen met Touch ID, zodat je gekoesterde aantekeningen alleen met je eigen vingerafdruk toegankelijk zijn. Pas dan zal het veilig zijn om je wachtwoorden daar op te slaan.

Allen op één Ipad

Ook biedt iOS 9.3 voor het eerst ondersteuning voor meerdere gebruikers. Iedereen zal thuis een eigen account kunnen aanmaken op de gemeenschappelijke iPad. Voorlopig bestaat de mogelijkheid om met verschillende gebruikers op de iPad in te loggen enkel in het onderwijs, waar de nieuwe Classroom-app het maken van iPad-toetsen zal vergemakkelijken.

Kleinere vernieuwingen

Verder bevat de update ook kleine verbeteringen in onder meer 3D Touch voor iPhone 6S, met onder andere nieuwe shortcuts naar Gezonheid, Weer en App Store. Foto's kun je straks dupliceren vooraleer ze te bewerken, en iBooks zal PDF-bestanden synchroniseren tussen apparaten via iCloud.

Wanneer iOS 9.3 precies voor iedereen beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

 

Foto Pexels