Sneak peek: bijna solden! 

Sneak peek: bijna solden! 

Slapeloze nachten, een spaarvarken dat bijna ontploft en een lege plank in je garderobekast. Dat kan maar één ding betekenen: de solden komen er weer aan. Vanaf 3 januari tot en met 31 januari kun je je slag slaan. Yes yes yes! Met deze tips maak jij van de solden een feestje.

1. Wat heb je nodig?

Het lijkt een makkelijke vraag, maar tijdens de solden wil je deze nog wel eens uit het oog verliezen. Maak vóór je gaat shoppen een lijstje met dingen die je nodig hebt. Een nieuwe jeans die aan vervanging toe is, een paar handige basics die je hard nodig hebt of een paar warme handschoenen om de winter door te kunnen komen.

2. Wat wil je hebben?

Bedenk van tevoren wat je zou willen kopen, zodat je prioriteiten kunt stellen tijdens het shoppen. Zou je bijvoorbeeld blij worden van een mooie nieuwe ketting of een fijne sjaal? Dan kun je daar tijdens het winkelen extra je aandacht op vestigen.

3. Stel je budget vast

Heb je tijdens de feestdagen toch eigenlijk wat méér uitgegeven dan de bedoeling was of heb je juist hard gespaard om in januari veel te kunnen kopen? Dat verschilt voor iedereen. Stel voor jezelf vast hoeveel je maximaal wilt uitgeven tijdens de solden. Shop van dit budget eerst de items die je nodig hebt. Alles wat je daarna nog over hebt, kun je gebruiken voor fun shopping.

4. Onverwachte koopjes

Tijdens een solden shopsessie kom je uiteraard allemaal dingen tegen die je niet nodig hebt. En dat is helemaal niet erg, want ook dingen die je niet nodig hebt, kunnen héél erg plezant zijn. Genoeg dames die tegenwoordig een paar nieuwe killer heels als belangrijke behoefte zien, toch?  Mocht je zo'n onverwacht item tegenkomen, denk dan eerst even over de volgende punten na:

- Ga ik het dragen? Indien ja, wanneer? (Weet je maar één gelegenheid op te noemen? Laat het dan staan.)

- Kan ik het combineren met mijn huidige garderobe?

- Is het toffer dan wat ik al in mijn bezit heb?

- Past het binnen mijn budget (voor onverwachte uitgaven)?

Ben je na deze vragen nog steeds overtuigd dat je het wilt hebben? Go for it!

Check méér toffe tips in het artikel ‘Tips voor solden 2015 in Antwerpen' en lees waarom Antwerpen de place to be is tijdens de solden.