Snapchat zet in op het aanbieden van nieuws

Met het aannemen van Peter Hamby neemt Snapchat weer een stap richting het voorzien van nieuws voor zijn gebruikers. Hamby, een van CNN's voornaamste politieke reporters maakt de onwaarschijnlijke overstap naar Snapchat waar hij de functie van nieuwsverantwoordelijke op zich zal nemen. Hij laat CNN, een televisiezender die dagelijks miljoenen Amerikanen van nieuws voorziet, zo achter zich.

De snelgroeiende applicatie Snapchat is al langer richting het voorzien van nieuws aan het schuiven met de aanvullingen van de 'Story'- en de recentere 'Discover'-functie, een vergelijkbare functie maar dan voor nieuwsorganisaties. Door die twee bronnen zit Snapchat met een virtueel onbeperkt aantal beelden die de gebruikers inzicht kunnen geven in dingen die gebeuren over de hele wereld, van muziekfestivals, over de protesten in Baltimore tot de presidentsverkiezingen.

Hamby is ieder geval erg enthousiast: "Snapchat is een van de meest interessante jonge bedrijven in de wereld. Het is een prachtige kans en die moest ik gewoon aannemen."