Snapchat vernieuwt chat met video- en belfunctie

Snapchat vernieuwt chat met video- en belfunctie

De app, die vooral populair is bij jongeren, ontwikkelt zich steeds meer als een all-round communicatieplatform, onder druk van berichtendiensten als WhatsApp en Facebook Messenger. Zo is het onder meer mogelijk om stickers naar elkaar te sturen. Je hebt de keuze uit maar liefst tweehonderd exemplaren, die je makkelijk kan terug vinden met de zoekfunctie.

Bellen

Daarnaast is het duidelijk dat Snapchat 2.0 meer de focus legt op het onderling, rechtstreeks communiceren met elkaar. Niet enkel kunnen er nu video- en audioberichten naar elkaar gestuurd worden, ook is het mogelijk om rechtstreeks te bellen met elkaar. Via wifi is dit volledig kosteloos, maar via mobiele internetverbinding  gaat de data die het telefoongesprek verbruikt van de databundel af. Wat ook nieuw is, is de mogelijkheid om reeds gemaakte foto's en video's uit de fotobibliotheek van je smartphone te halen en door te sturen via Snapchat, waardoor de applicatie steeds meer op een berichtendienst begint te lijken.

Verhalen

In versie 1.0 hadden Snapchat-gebruikers reeds de mogelijkheid om gedurende de dag met foto's en video's een 'story' samen te stellen en zo te laten zien wat hij of zij de hele dag doet. Deze verhalen kunnen door andere contacten op de app bekeken worden, maar in de nieuwe versie zullen gebruikers ook aan één stuk door al de ‘verhalen' van hun vrienden kunnen bekijken. Als je toch genoeg hebt van één van je vrienden op Snapchat, kan je naar links swipen om het volgende verhaal uit de lijst te openen. De functie 'Auto-Advance Stories' kan je overslaan door simpelweg je vinger naar beneden te slepen.

Uit het meest recente Uit het meest recente Dutch Apps Report van Telecompaper blijkt dat Snapchat op 69% van alle smartphones van jongeren tussen de 12 en 18 jaar geïnstalleerd staat.

De nieuwste update van Snapchat is voor zowel Android als iOS vanaf nu beschikbaar.

Foto Wikimedia