Snapchat lanceert nieuw betalingsmiddel Snapcash

Snapchat lanceert nieuw betalingsmiddel Snapcash

Snapchat, de applicatie waarmee je foto's naar elkaar kan sturen, heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee je geld naar elkaar kan sturen binnen de app. Snapcash, zoals de nieuwe dienst heet, kan alleen gebruikt worden door meerderjarige gebruikers met een kredietkaart. Je kan er een geldbedrag mee versturen naar een andere gebruiker. Het is de nieuwste poging van Snapchat om meer te zijn dan een messaging app nadat het onlangs advertenties introduceerde op het platform.

Snapchat is een samenwerkingsverband aangegaan met Square, een payment-processing service, om de extra dienst te ontwikkelen. Je moet een kredietkaart toevoegen voor jouw eerste transactie. Als je dat eenmaal gedaan hebt, kun je een hoeveelheid geld typen in de chat-functie en met één druk op de knop dat geld meteen versturen naar de ontvanger.

Op dit moment is Snapcash alleen beschikbaar in de VS en op Android, maar zodra de iOS-app is afgewerkt zal de app ook beschikbaar gemaakt worden in Europa.

Veel mensen vragen zich af of Snapcash wel veilig is aangezien Snapchat de laatste tijd negatief in het nieuws kwam met beveiligingsproblemen. Alle accounts en gegevens worden echter opgeslagen door Square en niet door Snapchat waardoor Snapcash veilig is tenzij iemand jouw telefoon steelt.

Sommige mensen zijn bang dat Snapcash misbruikt zal worden als ruilmiddel voor naaktfoto's. Dat is heel goed mogelijk, maar de transacties kunnen alleen gedaan worden door meerderjarigen waardoor het niet illegaal is.