Snapchat denkt na over een betere manier om video's te bekijken

Snapchat denkt na over een betere manier om video's te bekijken

Snapchat gaat de manier waarop gebruikers naar video's kijken waarschijnlijk veranderen. Nu moet je op je scherm blijven drukken om een video af te spelen en daar wil men bij Snapchat een einde aan maken. Dat zei Evan Spiegel, de CEO van Snapchat, tijdens een technologieconferentie in Californië.

Via de Snapchat-app kunnen gebruikers met elkaar chatten maar de app wordt vooral gebruikt om foto's en video's met elkaar te delen die na verloop van tijd niet meer bekeken kunnen worden. Als je een video wil bekijken, moet je je vinger op het scherm houden. Zo weet de app namelijk dat je een video bekijkt. Toch denkt Snapchat dat er een betere manier moet bestaan en wil het deze functie verwijderen zodat video's op een normale manier kunnen afspelen.

Of dat in de toekomst automatisch zal zijn, werd niet onthuld. Het ingedrukt houden van het scherm is erg onhandig en ongemakkelijk en vormt vooral bij het kijken van langere video's een probleem.

Spiegel maakte ook bekend dat de app inmiddels door 100 miljoen gebruikers gebruikt wordt. In de Verenigde Staten zou zelfs ruim 60% van de mensen tussen 13 en 34 jaar oud de app gebruiken.