SmartWatch voor peuters is het hebbeding van de komende kerstperiode

SmartWatch voor peuters is het hebbeding van de komende kerstperiode

Terwijl de volwassenen uitkijken naar de Apple Watch, kunnen de peuters hun eigen smartwatch al kopen. Het gaat om de Vtech Kidizoom waarmee je kan filmen en verschillende apps kunt gebruiken. KMarkt noemde het zelfs één van zijn belangrijkste troeven voor de komende feestdagen. De Kidizoom kost ongeveer 47 euro.

De winkeliers zijn van mening dat zulke gadgets een gat in de markt zijn voor kinderen. "Elektronisch speelgoed dat interactief is, zijn een trend dit jaar en de Kidizoom Smartwatch is een van onze favorieten," zegt Hugo Malan van Sears.

"De SmartWatch inspireert de creativiteit van jonge fotografen met leuke foto-effecten, kaders en filters waardoor ze spelend leren." Charlotte Jonhson, van Vtech zei dat Sony en Samsung al slimme horloges hebben gemaakt voor volwassenen, maar dat kinderen zorgen voor de ontwikkeling van deze technologie. "Dit gaat over het gebruik van een nieuw technologie en de verbetering en versterking van een simpel product als een horloge. Het zal helpen om uit te vinden welke aspecten van de smartwatch belangrijk zijn en hoe we die in de toekomst kunnen ontwikkelen."

De Kidizoom is robuust gemaakt zodat ze tegen stoten en vallen kunnen. Met het slimme horloge kunnen kinderen foto's nemen, foto-effecten toevoegen, video's opnemen en games spelen. De Kidizoom heeft een 1.4" touchscreen en een digitale en analoge klok. Het beschikt ook over een oplaadbare batterij, wekker, timer, stopwatch, voice recorder met grappige stemeffecten.